Translate

vineri, 21 ianuarie 2011

Prima postare

Prima  postare pe blog ,

    Am tot stat pe ganduri ce sa scriu pentru prima data in acest blog nou-nout si tinand cont ca din cauza ca nu am putut adormi, ca si tot romanul de rand, sa fac aceasta prima postare despre dereglari ale somnului dar nu a mea in particular, eu nu am nimic, doar o dereglare a programului de somn.
    Voi incerca din alte surse sa ajut pe acei care au cu adevarat probleme adica au sau sufera de asa numitele insomnii. M-am documentat putin pe net si uite care ar putea fii diagnosticul.

    Diagnosticul :   Atunci cand adormim usor, dar ne trezim frecvent in timpul noptii si nu mai putem adormi, ce putem face? Inainte de a raspunde la aceasta intrebare, trebuie sa avem in vedere istoricul complet al bolnavului, al somnului si al trezirilor din timpul noptii, deoarece cauzele intreruperii somnului sunt multiple.

Pentru inceput, va recomandam sa tineti un jurnal "de somn" in care sa va notati orele de culcare, orele la care va treziti in timpul noptii, orele dormite pe noapte, cate ore si de cate ori dormiti in timpul zilei si cum va simtiti in timpul zilei. De cele mai multe ori, un astfel de jurnal, va permite sa va "autovindecati", prin descoperirea unor cauze evidente ale intreruperii somnului (de exemplu 1-2 ore de somn in timpul zilei, de 2 ori pe zi).

Daca insomia persista in ciuda recomandarilor (bazate pe datele obtinute cu ajutorul jurnalului), care includ o ora de culcare regulata, ora de trezire regulata, cel putin 7-9 ore de somn pe noapte, evitarea noptilor "albe" si a dormitului in timpul zilei, atunci trebuie sa consultati un specialist, care prin analiza atenta a jurnalului si a examenul fizic complet, poate descoperi cauzele insomniei si recomandarea unui tratament adecvat.


    Daca exista indoieli asupra diagnosticului, se recomanda un studiu al somnului pe timpul noptii, o polisomnografie urmata de un numar de teste ale latentei somnului, acesta fiind un mod de a determina cat de somnoroasa este o persoana. Polisomnografia pune diagnosticul si permite inceperea tratamentului specific. 
  Atat pentru azi, data viitoare voi incerca sa dau detalii despre acest subiect pana atunci o zi cat mai buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Stiri auto 4Tuning